ARSBAK
Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı ARSBAK  Pilavlık Bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 4 su bardağı su

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.
2. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.
3. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.
5. Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
6. 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.
7. 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
8. Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
9. Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!