ARSBAK
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram taze ARSBAK Barbunya
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1/4 demetmay danoz
  • 1 adettaze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)

Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üzerini geçecek kadar su ilave edin.
2. Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın.
3. 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın.
4. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.
5. Küp doğranmış 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip kavumaya devam edin.
6. Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave ettikten sonra 2 adet rendelenmiş domates ve 1'er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker katıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
7. Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.
8. Son olarak servis kabına aktardığınız barbunyayı; incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.