ARSBAK
Kısır Tarifi
Kısır Tarifi

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ARSBAK İnce Bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet limon suyu
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 6 dal taze soğan
  • 1/2.demet maydanoz
  • 1/2.demet taze nane

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
1. 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
2. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
3. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
4. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
5. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
6. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!